Връзката ми любов/омраза с мрежата

Част от мен обича мрежата. Обичам това, което се свързва, позволява неочаквани човешки връзки с хора от цял ​​свят, откриването на странни ниши от знания, безкрайното снабдяване със заешки дупки, в които да се изгубите.

Но последните три седмици също така ме научиха, че част от мен мрази мрежата по много дълбок начин. Защото мрежата от 2021 г. е изпълнена с ярост, тъга и мизерия. Не можете да отидете никъде, без да се спънете в депресираща история. Правителствата прецакват хората; компании, които създават глупости; някакъв идиот, превръщайки се в милионер, правейки безумия за YouTube или TikTok, списъкът продължава и продължава.

И това, което наистина ме притеснява, е фактът, че е невъзможно да се намерят добрите битове на мрежата, без да се препъвам по съсипаните части. Защото всичко в мрежата изглежда е насочено през Twitter или Reddit в наши дни. И освен ако не прекарате глупаво време в подготвянето на вашите профили, получавате коктейл с 50% ужас, 40% мемове и 10% съдържание с добро качество.

И стигам до осъзнаването, че всичко това ме прави нещастен. Влизам с намерението да прочета нещо интересно и излизам разярен или тъжен, или разочарован поради някаква случайна причина. И най-лошото е, че в повечето случаи това е нещо, което няма нищо общо с живота ми директно.

Това е толкова странно чувство и част от мен се чувства напълно безсилна. Предполагам, че единственото противоотрова за всичко това е да прекарваме повече време далеч от мрежата и екраните.