Дигитална градина

Изразът “дигитална градина” е метафора за мислене относно писане и създаване, която се фокусира по-малко върху получения “експонат”, и повече върху процеса, грижите и инструментите, необходими за достигане до там.

@jhooks

Дигиталната градина е по-малко за хронологично сортирани публикации, позиционирани постове, маркетинг на съдържание, съвършенство и повече за неперформативни блогове, лично куриране, доставка на съдържание. Какво принадлежи към една дигитална градина?

Блог, уики, бележки, идеи, фрагменти, фотографии, ресурси, мисли, колекции, рецепти, всичко, което намираш за интересно или полезно!

Бъди креативен! Какво друго би могло/трябва да бъде включено? Ще се радвам да чуя и твоите идеи!

Дигиталната градина не трябва да се ограничава до уебсайт. Джоел Хукс споделя, че неговата цифрова градина се простира далеч отвъд личния му домейн: “Моят блог е цифрова градина, а не блог” е отличен ресурс да научиш повече за цифровите градини.

В крайна сметка цифровата градина е лична и може да бъде каквото поискаш. Дигиталната градина е цифрово продължение на самия теб. Надявам се това да те вдъхнови да започнеш своето дигитално градинарство!

Ще завърша с този цитат:

Перфекционизмът не е стремеж към най-доброто. Това е преследване на най-лошото в себе си, онази част, която ни казва, че нищо, което правим, никога няма да бъде достатъчно добро — че трябва да опитаме отново.
@j_cameronLive